Bir Masaüstü CNC Torna Tezgahından Beklenecek Temel Özellikler

Bu alanda yeniyseniz, ücretli reklamlar için bir bütçe oluşturmak zor olabilir. Pek çok farklı platform ve reklam türü mevcutken, nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. İyi haber şu ki, çoğu işletme için iyi sonuç veren bazı denenmiş ve gerçek yöntemler var.

Hiçbir şey bağımsız bir endüstriyel torna tezgahının etkileyici gücünü yenemez. Daha büyük modeller tüm bir odayı kaplayabilir ve boyutları inç olarak değil fit olarak ölçülen parçaları işleyebilir. Ancak tam boyutlu torna tezgahları inanılmaz derecede güçlü olsa da, genellikle küçük takım odası işleri veya ev atölyesindeki DIY projeleri için uygun değildir.

Tezgah üstü CNC torna tezgahının daha iyi çalıştığı yer burasıdır. Masaüstü veya tezgah üstü torna tezgahları, bağımsız endüstriyel torna tezgahlarının daha kompakt versiyonlarıdır. Daha küçük olmalarına rağmen, masaüstü CNC torna tezgahları, daha büyük modeller kadar çok işlevi yerine getirebilir. Güçlü yerleşik kontrol teknolojisi ile donatılmışlardır ve genellikle daha büyük makinelerde kullanılan aynı bileşenlere sahiptirler.

Daha küçük, daha hassas anlamına gelmez: yüksek kaliteli tezgah üstü CNC takım tezgahları, dökme demir kolonlara ve büyük torna tezgahlarının veya freze tezgahlarının sert yapısına sahiptir. Bir masaüstü torna tezgahının tüm bileşenleri, özellikle metal bir torna tezgahı, ağır hizmet tipi olmalı ve aşınmaya ve yıpranmaya karşı dayanıklı olmalıdır. Daha  büyük benzerleri gibi , bir masaüstü CNC torna tezgahı, CAM dosyalarını ve dönüştürülmüş DXF dosyalarını desteklemeli ve göstermelidir.

Masaüstü CNC makinesi nedir?

CNC kontrolleri, bir operatörün işleme sürecinin çoğunu otomatikleştirmesine olanak tanır. Bilgisayar Sayısal Kontrolü, programcının kesin talimatlar vermesini sağlayan g kodu olarak bilinen bir makine dilinde bilgisayar programlamaya dayanır. CNC, tornalama merkezlerinden CNC frezelerine kadar tüm takım tezgahları kategorilerine entegre edilebilir.

Masaüstü CNC makineleri, endüstriyel muadillerinin daha küçük versiyonlarıdır ve bu makineler, aynı gücü ve hassasiyeti daha kapsamlı bir pakette sunmak üzere tasarlanmıştır. Bu, masaüstü veya tezgah üstü makineleri, CNC hassasiyetinin daha küçük iş parçalarına uygulanabileceği küçük makine atölyeleri ve hatta ev atölyeleri için ideal hale getirir.

Ortak CNC tezgahları

CNC teknolojisi, birkaç farklı malzemeye eşit derecede iyi uygulanır. Ağaç işleme ve metal işleme atölyeleri, çelikten PVC'ye ve karbon fibere kadar her şeyi kesmek için CNC freze makineleri, yönlendiriciler ve CNC torna tezgahları (torna tezgahları) kullanır.

Çoğu CNC takım tezgahı ortak özellikleri paylaşır: programlanabilir makine kontrolleri, iş parçasını desteklemek için bir yatak, iş parçasını monte etmek için çeneli aynalar ve birden fazla eksen boyunca hareket. Bu, en az 3 eksenli (Z ekseni dahil) makineler yaygın olmasına rağmen, en azından X eksenini ve Y eksenini içerir.

CNC işleme için en yaygın araçlardan bazıları, torna tezgahları-ahşap işleme ve metal işlemedir.

CNC masaüstü torna tezgahının temelleri

Neredeyse tüm torna tezgahları aynı prensipleri kullanır. Bazen iş parçası, mesnet ve punta arasına monte edilir. Diğer zamanlarda iş parçası bir ayna veya pens içinde tutulur. İş parçası hızla döndükçe, bir kesici takım iş parçasıyla temas ettirilir, malzeme çıkarılır ve doğru modelde şekillendirilir.

Küçük CNC makineleri bile yüksek derecede hassasiyet sağlayabilir. Örneğin, iki eksenli bir masaüstü CNC torna tezgahı, altı inç çapa kadar parçaları işleyebilir ve genellikle mücevher gibi daha küçük projeler için kullanılır. Bu mini CNC torna tezgahları, Ar-Ge laboratuvarlarında küçük parça üretimi veya prototip oluşturma için de kullanılır ve ayrıca bir hobi atölyesinde evde mükemmel bir şekilde bulunurlar.

Torna tezgahları, malzemeyi çıkarmak için basit mekanik işlemlere güvenir, ancak bu, çok ayrıntılı iş yapamayacakları anlamına gelmez.

Masaüstü CNC torna tezgahı ile ne yapabilirim?

Masaüstü CNC torna tezgahları, temel CNC işleme ilkelerinin parça üretimi dünyasına nasıl uygulanacağını öğrenmek için mükemmeldir. Büyük endüstriyel CNC makinelerinde kullanılan CNC komutlarının aynısını CNC masa üstü torna ile öğrenebilir ve uygulayabilirsiniz. Bir masaüstü torna tezgahı çalıştırmak, g kodu, CNC programlama ve hatta Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) ve Bilgisayar Destekli İşleme (CAM) programlarının temellerini öğrenmenin harika bir yoludur.

Nitelikli operatörler, yüksek kaliteli bir CNC torna tezgahında neredeyse her şeyi yapabilir. Buna klasik bir otomobil için özel yedek parçalar, dişli vidalar veya özel cıvatalar veya yalnızca temel silindirler veya miller dahildir.

Masaüstü CNC torna tezgahının faydaları nelerdir?

Daha küçük parçalarda daha fazla doğruluk ve hassasiyet:  Daha küçük makineler genellikle daha hassas veya ayrıntılı işleme için daha uygundur. Tezgah üstü torna tezgahları ile kontrolü korurken daha küçük parçalarda hassasiyet ve doğruluk elde edebilirsiniz.

Kompakt ama güçlü paket:  Pek çok makinist, tam boyutlu bir endüstriyel torna tezgahına ihtiyaç duymaz, ancak çalışma alanlarının yarısını kaplamadan gerekli işleme hassasiyetini sağlayacak bir şeye ihtiyaç duyarlar.

Öğrenmesi kolay:  Bir tezgah üstü CNC torna tezgahını kullanmayı öğrenmek her zaman daha kolay hale geliyor. Hiçbir CNC torna tezgahı tam olarak basit olmasa da, CAD/CAM ve konuşma dili gibi geliştirmeler CNC torna tezgahlarını öğrenmeyi biraz daha kolaylaştırdı.

Kullanımı kolay:  CNC makineleri, programlama kodu yüklendikten sonra çok fazla insan müdahalesi gerektirmez. Operatörün iş parçasını değiştirmesi, birkaç boyutu kontrol etmesi, kesici uçları değiştirmesi ve gerekli diğer takım değişikliklerini yapması gerekir.

Bütçe dostu:  Endüstriyel CNC torna tezgahları, tek bir makinenin onlarca veya yüz binlerce dolara mal olması nedeniyle son derece pahalı olabilir. Masaüstü CNC torna tezgahları, CNC Masters gibi güvenilir üreticilerden çok daha ucuza temin edilebilir.

Daha güvenli çalışma:  CNC makineleri, manuel makinelerden daha güvenlidir çünkü operatör işlemeye yakın değildir ve hatta bir koruma veya şeffaf güvenlik kapısının arkasında olabilir.

CNC masaüstü torna tezgahından istenen özellikler nelerdir?
Aşağıdakileri arayın:

  • Yüksek hızlı iğler
  • Değişken iş mili hızı ayarları
  • Canlı takım kontrolü
  • Pens aynası
  • Diş açma kılavuzları
  • Gelişmiş soğutma sıvısı sistemleri
  • Uzatılmış garanti
  • 2 eksenli enterpolasyon özelliğine sahip step motor sürücüsü
  • Önemli bir çalışma alanı sunmak için yatak üzerinde büyük salıncak
  • Çoklu takım tutuculu hızlı değiştirilebilir takım direği
  • 3-HP iş mili motoru
Telefon 0850 308 3827
E-Posta [email protected]
Adres
Tacettinveli Mah. Halit Narin Cad. Bahadır Plaza No:41 Melikgazi/ Kayseri
Instagram icon